Петък,

Шефката на НС награди студента на годината

От: Редактори -
238
Шефката на НС награди студента на годината
A
A
A

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградата „Студент на годината“.

Знанията ни дават възможности да се усъвършенстваме, да бъдем конкурентни и да вървим напред, подчерта Цвета Караянчева и призова присъстващите млади хора винаги да се съизмерват с най-добрите, с най-знаещите и с най-можещите.

Председателят на парламента връчи голямата награда на Иван Маринов – студент в Технически университет-София, специалност „Топлоенергетика и ядрена енергетика“. Цвета Караянчева пожела на победителя успешна реализация, защото индустрията на България се нуждае от подготвени инженери.

Сред присъстващите бяха председателят на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова, народни представители, представители на изпълнителната власт, експерти и общественици. Събитието се проведе под патронажа на министъра на образованието Красимир Вълчев и бе организирано от Националното представителство на студентските съвети.

На церемонията бяха връчени награди в 15 категории, сред които докторант на годината, както и студент с българско гражданство, обучаващ се извън пределите на страната.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички