Понеделник,

Сенека и нещастието мъчат кандидати за СУ

От: Стандарт -
306
Сенека и нещастието мъчат кандидати за СУ
A
A
A

ФОТО: МОНИТОР

„Всеки е толкова нещастен, за колкото се мисли.“ Върху тази мисъл на великия римския философ Сенека ще трябва да размишляват явилите се кандидат-студенти на изпита по български език и литература в СУ „Св. Климент Охридски“. Тестът е вариант № 3, а мераклиите за висше  1397.

Контролната тема пък бе: „На света има само две трагедии – едната е да не получиш това, което искаш, а другата – да го получиш.“ (Оскар Уайлд).

Зам.-ректорът на Алма матер проф. Ренета Божанкова приветства кандидат-студентите и им пожела спокойна работа, успешно представяне и сбъдване на мечтата да бъдат студенти на Софийския университет.

Деканът на Факултета по славянски филологии и председател на изпитната комисия доц. Бойко Пенчев поздрави кандидат-студентите с техния първи ден в най-стария университет в страната и изрази увереността си, че това е само началото на един важен етап от техния живот, в който ще търсят знанието и себе си. Всичко започва обаче с един обикновен изпит, който няма да бъде нито първият, нито последният. Той призова кандидатите да запазят спокойствие и да бъдат концентрирани, за да не съжаляват за допуснати грешки.

Първата кандидатстудентска сесия продължава следобед с устен изпит по теология и събеседване за специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура“.

В 12.00 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика ще започне конкурсният изпит за специалността „Музикални медийни технологии и тонрежисура“. Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 20. Изпитът се провежда под формата на събеседване, на което кандидат-студентите представят портфолио с медийни реализации – аранжименти, звукозаписни проекти, рекламни клипове, ремикси и други. По време на събеседването се дискутира начинът на изработка, концепцията и изпълнението.

В същия час е и устният изпит за специалността „Теология“. Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 12.

 


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички