Сенека и нещастието мъчат кандидати за СУ

1397 се явиха на кандидат-студентския изпит по български език и литература

Сенека и нещастието мъчат кандидати за СУ | StandartNews.com

ФОТО: МОНИТОР

„Всеки е толкова нещастен, за колкото се мисли.“ Върху тази мисъл на великия римския философ Сенека ще трябва да размишляват явилите се кандидат-студенти на изпита по български език и литература в СУ „Св. Климент Охридски“. Тестът е вариант № 3, а мераклиите за висше  1397.

Контролната тема пък бе: „На света има само две трагедии – едната е да не получиш това, което искаш, а другата – да го получиш.“ (Оскар Уайлд).

Зам.-ректорът на Алма матер проф. Ренета Божанкова приветства кандидат-студентите и им пожела спокойна работа, успешно представяне и сбъдване на мечтата да бъдат студенти на Софийския университет.

Деканът на Факултета по славянски филологии и председател на изпитната комисия доц. Бойко Пенчев поздрави кандидат-студентите с техния първи ден в най-стария университет в страната и изрази увереността си, че това е само началото на един важен етап от техния живот, в който ще търсят знанието и себе си. Всичко започва обаче с един обикновен изпит, който няма да бъде нито първият, нито последният. Той призова кандидатите да запазят спокойствие и да бъдат концентрирани, за да не съжаляват за допуснати грешки.

Първата кандидатстудентска сесия продължава следобед с устен изпит по теология и събеседване за специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура“.

В 12.00 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика ще започне конкурсният изпит за специалността „Музикални медийни технологии и тонрежисура“. Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 20. Изпитът се провежда под формата на събеседване, на което кандидат-студентите представят портфолио с медийни реализации – аранжименти, звукозаписни проекти, рекламни клипове, ремикси и други. По време на събеседването се дискутира начинът на изработка, концепцията и изпълнението.

В същия час е и устният изпит за специалността „Теология“. Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 12.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай