Родители връщат помощи за ученици. Сурова санкция

26 000 души са заявили помощ за първокласници

Родители връщат помощи за ученици. Сурова санкция | StandartNews.com

26 000 души са заявили помощ за първокласници, а 17 000 - за осмокласници. Срокът за подаване на заявления е 15 октомври. Родителите ще получат 300 лева на два пъти, но трябва да представят бележка, че детето е записано в училище. Ако децата имат 5 неизвинени отсъствия, родителите трябва да връщат получените суми.

Миналата година това се е наложило при 660 родители на първокласници и 1500 - на осмокласници. Това каза за Нова тв зам.-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска.

"Сумите и коефициентите за социалните помощи бяха увеличени. Те трябва да бъдат обвързани с линията на бедност", категорична бе Клисурска.

По думите ѝ със споразумението между социалното и земеделското министерство ще бъдат подпомогнати нуждаещите се от по-евтини дърва. "Интересът към целевата помощ е доста голям - над 260 000 души са поискали такава, а за повече от 160 000 вече има издадени заповеди. Помощта е в размер на 623,55 лв. Дървата ще бъдат раздадени по места. Кампанията ще продължи до 31 октомври. Предвиждаме да бъдат обхванати 310 000 души. Ако останат средства, бихме могли да дадем и допълнителна подкрепа", съобщи Клисурска.

По темата за предстоящите предсрочни избори тя заяви, че няма да бъде в листите на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай