Петък,

Родители на протест, искат децата в клас

От: Стандарт -
363
Родители на протест, искат децата в клас
A
A
A

Гражданското обединение „Да запазим училището като средище за децата“ организира днес протест пред сградата на Министерството на здравеопазването с искания за гаранции за присъствена учебна година.

Протестът е планиран за 18 часа.

В отворено писмо до министър-председателя, президента, председателя на Народно събрание и омбудсмана на България от гражданската инициатива заявяват, че в условията на пандемия от Covid-19 системно се пренебрегват и омаловажават потребностите на децата и се жертват техните интереси.

Родители, учители, университетски преподаватели и учени призовават за спешна и съвместна реакция от съответните институции, които да гарантират присъственото обучение в училище, както и да набележат мерки за ограничаване на разпространението на Covid-19 сред учителите и учениците.

Според тях децата прекалено дълго са били затворени месеци наред пред компютрите в рамките на една и половина учебна година. Това е навредило на интелектуалното, физическото и психическото развитие на учениците.

От обединението „Да запазим училището като средище за децата“ посочват, че институциите в другите държави работят за осигуряване на присъственото обучение през новата учебна година.

Родители срещу онлайн обучението, децата забравили да пишат


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com