Ремонтират знакова гимназия. Обещание на министър

Става дума за училището по електроника и електротехника в Пловдив

Ремонтират знакова гимназия. Обещание на министър | StandartNews.com

Източник: Министерство на образованието и науката

Гимназията по електротехника и електроника в Пловдив ще придобие нов облик с ремонти за близо 6 млн.лв. по национални програми на МОН и по Националния план за възстановяване и устойчивост, заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, който бе на посещение в Града под тепетата.

3,5 милиона ще е финансирането по ПВУ, а допълнително ще има и национално финансиране от порядъка на 2 млн. лв. Ще бъде ремонтирана основната сграда на гимназията, а по програмата на МОН за спортни обекти учениците ще имат нов физкултурен салон.

В гимназията се обучават 1092 ученици, някои от които в дуална форма на обучение. Децата имат редица постижения в различни национални и международни състезания със свои проекти и изобретения. Някои от тях бяха показни по време на посещението на министъра.

Учениците направиха демонстрация на демонтиране на роботизирана система за деление по цвят, програмиране на елекрически велосипед, 3D моделиране на проектирани печатни платки и др. В STEM центъра на гимназията лауреатът от национални олимпиади Евгени Данаилов показа свой проект, а в лабораторията по химия учениците направиха химичен коктейл.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай