Сряда,

Първи студенти заминават за САЩ - ето условията

От: Редактор -
256
Първи студенти заминават за САЩ - ето условията
A
A
A

Американското посолство в България тази седмица отново да издава визи за кандидатите за програмата по културен обмен в САЩ и първите късметлии вече бяха одобрени. Сезонът би трябвало да стартира още следващия месец и най-вероятно първите студенти ще успеят да заминат още до края на май, обясни пред „Монитор“ Станимир Найденов, координатор обменни програми в „Интеграл“.

Поради епидемичната обстановка, в рамките на ден ще могат да минават ограничен брой кандидати. За насрочване на дата за интервюто студентите трябва да се обърнат към агенцията, която ги изпраща, уточняват от посолството.

 „Броят на кандидатите, които Консулският отдел ще може да интервюира на ден, зависи от броя на служителите и пандемичната обстановка. Възнамеряваме да започнем с минимален безопасен брой интервюта и да увеличим бройката, ако условията позволяват“, обясни за „Монитор“ от американското посолство. От там подчертават, че основната им грижа е да гарантират безопасността на кандидатите и служителите

 „Докато са в посолството всички кандидати, включително и студентите, трябва да носят маски през цялото време. Те трябва да спазват социална дистанция и да следват инструкциите на служителите на посолството по време на посещението си“, посочват от посолството за мерките, които трябва да спазват всички в сградата.

Родните студенти ще имат ограничение при избора си държава, от която да стигнат до САЩ.

Условията, при които кандидатите по програмата пристигат в САЩ са същите като миналата година. Студентите не са задължени да имат поставена ваксина или вече да са преболедували вируса. Американските власти обаче изискват от пристигащите на територията на САЩ да предоставят отрицателен PCR тест.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички