Отличия в областта на глобалното образование

9 училища бяха отличени за за принос в прилагането на философията, принципите и методите на глобалното образование за формирането на активни глобални граждани

Отличия в областта на глобалното образование | StandartNews.com

9 училища бяха отличени за инициативи в областта на глобалното образование в петия ежегоден конкурс „Глобално училище“ на Българската платформа за международно развитие (БПМР) за училища.

Те са наградени за принос в прилагането на философията, принципите и методите на глобалното образование за формирането на активни глобални граждани.

Победителите са:

– 19 СУ „Елин Пелин“ в София;

– ГПЧЕ „Симеон Радев“ в Перник;

– СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Перник;

– ОУ „И.С. Тургенев“ в Разград;

– СУПНЕ „Фридрих Шилер“ в Русе.

 

Тази година за първи път се проведе и конкурсът „Глобално училище в действие“ за училища, носители на приза „Глобално училище“ от предходни издания на състезанието. Заради високото качество на кандидатурите, по изключение бяха избрани две училища за първото място.

Победителите са:

I място:

– ОУ „Христо Никифоров“ в Ловеч;

– Национална финансово-стопанска гимназия в София.

II място:

– СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Златица.

III място:

– СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Карнобат.

 

Отличените учебни заведения бяха избрани след оценка на техните кандидатури от комисия с представители на Министерство на образованието и науката и групата по глобално образование към БПМР.

Призът „Глобално училище“ 2020 и призът „Глобално училище в действие“ 2020 ще се връчат на отличените по време на официално събитие в рамките на VIII Национална конференция за глобално образование, която ще се проведе на 12-13 септември 2020 г. в София.

По време на конференцията на три от училищата, участващи в конкурса, ще бъдат раздадени и специални награди от нашите приятели от Международната награда на херцога на Единбург – България. БПМР поздравява спечелилите кандидати и ще им съдейства в изпълнението на техните проекти.

Организаторите благодарят на всички училища, които участваха в оспорвания конкурс, и ги насърчават да се включат в бъдещите проекти и инициативи на БПМР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай