Министерство на иновациите отваря вратите си за повече от 100 студенти

Свободните позиции са в институцията и подчинените й държавни компании

Министерство на иновациите отваря вратите си за повече от 100 студенти | StandartNews.com

Ректорът на ВУТП професор Миглена Темелкова и Министър Пулев обсъдиха възможностите студенти на училището да стажуват и потърсят реализация в държавната администрация.

Повече от 100 свободни позиции има в Министерство на иновациите и растежа, и те чакат да бъдат заети от млади и будни умове. Покана да кандидатстват отправи лично министърът на иновациите и растежа Александър Пулев в открита лекция пред студентите от Висшето училище по телекомуникации и пощи.

„Търсим креативни хора с талант, независимо че още нямате опит“, обърна се към студентите той.

Лекцията, която е част от поредица посещения на политически и бизнес лидери, позволи на студентите да се запознаят с възможностите за финансиране на стартъп компании, стимулите за иновации в българската икономика и участието на България в международните инициативи за космически изследвания.

Като финансист с международен опит в инвестиционното банкиране министър Пулев отговаряше на въпроси как предприемачи да оценяват компаниите си и да не допускат постигнатото от тях да се подцени от фондовете за рисков капитал, когато поискат голям дял срещу финансирането, което отпускат.

"Оценете реалистично потенциала на компанията и настоявайте, че не продавате нейното актуално съдържание, а бъдещите й възможности. След това нещата опират до изкуството на перговорите", бе един от съветите на миинстър Пулев към студентите.

Като висше училище, което подготвя инженери и технологични лидери, ВУТП периодично организира лекции и конференции, които позволяват на студентите да се докоснат до погледа на бизнес и политически лидери към различни политически и икономически процеси.

Така през юни с презентация на тема интеграцията на Западните балкани гостуваше бившият северномакедонски премиер Владо Бучковски, който водеше преговорите за сближаване на позициите с България.

В края на септември министър Пулев и ректорът на ВУТП проф. д-р Миглена Темелкова подписаха Меморандум за сътрудничество. Фокусът на споразумението е насочен към развитие на иновативни и интердисциплинарни образователни продукти в областта на зелената и дигиталната икономика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай