Изненада! Учениците се връщат в клас, но кой ще им преподава

Студенти и пенсионери заместват болни учители

Изненада! Учениците се връщат в клас, но кой ще им преподава | StandartNews.com

Присъствените занятия се възобновяват от утре в София-град и областите Стара Загора и Хасково.

От началото на втория срок в тези области имаше въведена ротация - част от випуските учеха присъствено, а останалите онлайн, но след разхлабването на мерките всички ученици там се връщат в клас.

Присъствено, както и миналата седмица, продължават да учат и всички випуски в областите Разград и Силистра.

В цялата страна в класните стаи продължават да се обучават и децата от I до IV клас. Заради влошена епидемична обстановка частично онлайн ще се учи в Търговище и Шумен, където миналата седмица всички деца бяха присъствено.

В Бургас, където първи въведоха строги мерки за учениците и преди междусрочната ваканция присъствено се обучаваха само децата от 1-ви до 4-ти клас. От понеделник вече връщат в клас голяма част от учениците. В морския град обаче има голям брой болни учители. По тази причина студенти и пенсионирани преподаватели влизат в класните стаи, съобщи БНТ.

Сред "мобилизираните" пенсионери е Йонка Милева от Бургас. Тя се епенсионирала през 2018 г. Сега обаче ѝ се обаждат да замества болен преподавател в 1-ви клас.

„Когато има нужда и ми се обадят, идвам с удоволствие, защото 30 г. работя в Начално базово училище и идвам да си видя колегите, децата. И преболедувах и съм ваксинирана, имам бустерна доза, така че смятам, че съм подсигурена", обяснява Милева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай