Петък,

Изненада! Учениците се връщат в клас, но кой ще им преподава

От: Редакция -
5018
Изненада! Учениците се връщат в клас, но кой ще им преподава
A
A
A

Присъствените занятия се възобновяват от утре в София-град и областите Стара Загора и Хасково.

От началото на втория срок в тези области имаше въведена ротация - част от випуските учеха присъствено, а останалите онлайн, но след разхлабването на мерките всички ученици там се връщат в клас.

Присъствено, както и миналата седмица, продължават да учат и всички випуски в областите Разград и Силистра.

В цялата страна в класните стаи продължават да се обучават и децата от I до IV клас. Заради влошена епидемична обстановка частично онлайн ще се учи в Търговище и Шумен, където миналата седмица всички деца бяха присъствено.

В Бургас, където първи въведоха строги мерки за учениците и преди междусрочната ваканция присъствено се обучаваха само децата от 1-ви до 4-ти клас. От понеделник вече връщат в клас голяма част от учениците. В морския град обаче има голям брой болни учители. По тази причина студенти и пенсионирани преподаватели влизат в класните стаи, съобщи БНТ.

Сред "мобилизираните" пенсионери е Йонка Милева от Бургас. Тя се епенсионирала през 2018 г. Сега обаче ѝ се обаждат да замества болен преподавател в 1-ви клас.

„Когато има нужда и ми се обадят, идвам с удоволствие, защото 30 г. работя в Начално базово училище и идвам да си видя колегите, децата. И преболедувах и съм ваксинирана, имам бустерна доза, така че смятам, че съм подсигурена", обяснява Милева.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички