Петък,

Италиански вузове с програми на английски

От: Стела Стоянова -
Италиански вузове с програми на английски
A
A
A

Италиански вузове набират български студенти на девето поредно изложение, като вече зарибяват с програми и на английски. „Дни на италианското образование“ ще се проведе тази събота и неделя и води представители на едни от най-престижните италиански учебни заведения. Събитието ще се състои на 12 октомври в СТЦ  „ Интерпред“, София  и на 13 октомри в хотел „Голдън тюлип“, Варна. Форумът се провежда под патронажа на Италианската търговска камара. Организатор е агенция за образование в чужбина „Скай Лайнс“.
Предимството на образованието в Италия е в това, че студентите заплащат такси съобразно дохода на семейството. За българите те са минимални, а от няколко години това правило важи вече и за частните университети. Освен това от тази година има все повече програми на английски, което позволява и на млади хора с не много добър италиански да се запишат там.
За първи път тази година в “Дни на италианското образование“ ще участват университетът за архитектура и дизайн на Венеция - IUAV University of Venice и най-старият университет в Италия след Болонския  - University of Padua. Предимството на образованието в Италия е възможността
Специални гости на изложението са и
Politecnico di Milano – безспорният лидер в обучението по архитектура и инженерни науки в Европа, както и Universita Cattolica del Sacro Cuore, завършен от бившия председател на Еврокомисията - Романо Проди. Ще присъстват и световноизвестните академии за мода, дизайн и визуални комуникации – Istituto Europeo di Design, NABA и Domus Academy, чиито възпитаници обикновено карат стажа си във фирми за висша мода като "Армани", "Версаче" и "Ягуар".
Таксите за обучение в държавните университети варират между EUR 900 и EUR 3900, като повечето български студенти заплащат около 1000 евро.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички