Набират средства за мечтана лятна школа по физика

Фондация "Тео" гостува днес във Варна с благотворителна изложба, в която са показани 60 фотоса на 10 именити фотографи за фондацията

Набират средства за мечтана лятна школа по физика | StandartNews.com

   Фондация "Тео" гостува днес във Варна с благотворителна изложба. В нея са показани 60 фотоса на 10 именити фотографи за фондацията. Тя е създадена от бивши възпитаници на учителя по физика от Казанлък Теодоси Теодосиев, открил и обучил стотици известни таланти. Като Теньо Попминчев, носител на "младежки Оскар" за физика, като проф. Иван Танев,  който се занимава с теоретична физика и математика в Канада и преподава не само студенти, но и професори, като Петко Динев, бизнесмен в космическата наука, дълго време работил за НАСА, като Николай Кърджилов, Христо Иглев, Иван Бъчваров, Елена Атанасова, които работят в престижни университети по света.
 Изложбата ще бъде открита тази вечер в Морското казино. Всеки посетител, купил фотография от благотворителната експозиция, ще направи своя принос директно в полза на Фондация "Тео". Организаторите са определили само долен праг на цената – 99 лева, горният праг определя всеки сам според възможностите си и желанието да помогне на Тео да направи своя лятна школа в планинското селце Бъзовец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай