Дистанционно учене ще има и по желание на родител

Ще се следват критериите при самостоятелна форма на обучение

Дистанционно учене ще има и по желание на родител | StandartNews.com

На 15 септември учебната година ще започне присъствено. Училищата ще имат възможност за дистанционно обучение. Договорени са 3 условия – здравословни проблеми при детето, проблеми при член на семейството и по желание на родителя (като се следват критериите при самостоятелна форма на обучение), съобщи в интервю за бТВ депутатът от ГЕРБ и председател на образователната комисия в парламента Милена Дамянова.

През учебната 2020/2021 г. дистанционна форма на обучение ще може да се извършва независимо дали е обявена извънредна епидемична обстановка, уточни тя.

Дамянова обясни, че детската градина става задължителна от 4-годишна възраст. Мярката ще влезе за всички общини от 2023 г. Срокът е даден за общините, които все още нямат условията и достатъчно места. Тя беше категорична, че през следващите 2 години в София ще има достатъчно места в детските градини.

А неприетите деца в общинска и държавна детска градина ще получават финансова подкрепа от 1 януари 2021 г. Месечният размер на помощта ще е около 300 лв.

Дамянова подчерта, че процесът за получаване на парите няма да е сложен. По думите ѝ основната задача е да има по-малко административна тежест за кандидатстващите. Яслите не са в системата на предучилищното образование и не попадат в обхвата на помощта, допълни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай