Вторник,

Денков иска нова дата на учебната година. Предложението

От: Редактор -
272
Денков иска нова дата на учебната година. Предложението
A
A
A

Тестването на учениците за COVID-19 трябва да отпадне в следващите дни. Такава заповед обаче може да бъде издадена от Министерството на здравеопазването. Това каза в Бургас министърът на образованието Николай Денков, цитиран от БГНЕС.

„Аз съм изразил категоричното си мнение, че в следващите дни трябва да отпаднат мерките в училищата. Днес или най-късно утре ще излезе становището. Но трябва да се имат предвид украинските граждани, които влизат в страната. Експертното мнение оставям на Министерството на здравеопазването”, уточни министърът.

Акад. Денков коментира оповестените от МОН днес три варианта за промяна в броя на учебните дни и продължителността на ваканциите през годината. От МОН категорично подчертаха, че учебната 2022-2023 г. ще започне на 15 септември, както досега, за Денков обаче 7 септември е най-подходяща дата за начало на учебната година.

„Като стартова дата изглежда най-подходящо в момента 7 септември, печелим една седмица повече, която може да се използва и за повече ваканции вътре в учебната година, но и за повече материал, повече време за упражняване на материала.

Освен това предлагаме и удължаване на учебната година с две седмици от първи до шести клас, така че общо се получават три седмици и за тези випуски. Част от тях да бъдат използвани за удължаване на ваканциите по време на учебната година, част от тях за повече време за упражняване на материала”, заяви Денков.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията