Петък,

Безплатни специалности и обучение във Великотърновския университет

От: Редакция -
3226
Безплатни специалности и обучение във Великотърновския университет
A
A
A

Висшето учебно заведение пуска безплатно обучение по приоритетни специалности за редовна и задочна форма на обучение. Студентите няма да заплащат нито лев през целия курс на обучение, съобщава www.borbabg.com.

Става въпрос за специалности, даващи право на завършилите ги да работят като учители. Предвид увеличените заплати на педагозите подобно предложение от ВТУ е изкушаващо за мнозина.

От семестриални такси са освободени специалностите по педагогика на обучението по български език и география за редовна и задочна форма, както и по педагогика на обучението по български език и информационни технологии в редовна форма. Безплатно ще бъде обучението и на бъдещите учители по български език и история, като се предлага редовно и задочно обучение.

От предложението на ВТУ ще могат да се възползват и желаещите да учат редовно педагогика на обучението по български и чужд език.

Останалите специалности, за които няма да се заплаща, са също с педагогически профил и са разнообразни, като се комбинират география и информационни технологии, история и география, история и информационни технологии, история и чужд език, математика и информатика.

Сред предложенията са също теология, педагогика на обучението по музика, по физическо възпитание и изобразително изкуство. Част от предложенията важат и за филиала на Великотърновския университет във Враца.

С тази стъпка ВТУ подава ръка на бъдещи учители и дава приоритет при подготовката на кадри в сферата на образованието.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com