15 училища до 7-ми клас минават онлайн

Продължавам да твърдя, че присъственото обучение е най-доброто, каза министър Вълчев

15 училища до 7-ми клас минават онлайн | StandartNews.com

Присъственото обучение е най-доброто. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев, който присъства на брифинга на здравното министерство. Продължавам да държа на мнението, че училищата не биват да се затварят първи. Но предвид влошената ситуация, моите аргументи олекват. Препоръчват локалния подход - 38% от системата е на онлайн обучение. В Германия затвориха значителен брой сектори, но оставиха училищата, посочи Вълчев. Това, което трябва да знаем е, че рискуваме дългосрочните икономически и социални загуби да бъдат по-големи. 

Сегашното решение за затваряне на гимназиите е разумно, посочи още министърът на образованието. При тях обучението в ефективна среда е по-ефективно, отколкото при малките. 

Четири страни са затворили образователните си системи, ние избрахме обаче локалния подход, посочи министърът. Това е възможност за директорите на училища, защото те най-добре могат да видят ситуацията на училищно ниво.

Най-тревожно в момента е в София, имаме най-голям брой училища, минали прага на заразените. Разрешавам на училища в София да преминат на онлайн обучение и при малките ученици. 15 училища са поискали да преминат онлан. Те са в София, Търговище, Шумен и други градове.

Имаме и четирима починали учители, изказваме съболезнования на семействата им. Затова трябва да помогнем на лекарите, каза още Красимир Вълчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай