Четвъртък,

10 отлични оценки на първия предварителен приемен изпит по Математика в УХТ

От: Стандарт -
1728
10 отлични оценки на първия предварителен приемен изпит по Математика в УХТ
A
A
A

Кандидат-студентите, които се явиха на 18 март на първия предварителен приемен изпит по Математика в Университета по хранителни технологии, се представиха отлично. От комисията им поставиха общо 10 отлични оценки, от които 3 пълни шестици. По Химия и опазване на околната среда отличните оценки са 4.

Всички заявили желание се явиха на изпитите. На 18 март в 9 ч.  започна изпитът по Математика, а от 11 ч. - по Химия и опазване на околната среда. И двата бяха проведени в рамките на 60 минути, в които кандидатите отговориха по на 25 въпроса. Резултатите бяха обявени веднага след изтичане на времето. Задачите по математика изискваха логическо мислене и съобразяване, а не толкова тежки изчисления, коментираха изпитващите.

Следващите кандидатстудентски изпити ще се проведат след Държавните зрелостни изпити в училищата. Вторият предварителен е на 3 юни 2023 г., заявления за явяване се подават от 30 май до 2 юни.

Редовният изпит е на 1 юли 2023 г., документи за кандидатстване се подават от 13 до 30 юни 2023 г. на място в университета, в оторизираните бюра в страната или online.

Първото класиране ще бъде обявено на 4 юли 2023 г.

Всички успешно положили предварителните изпити в УХТ трябва да подадат своите документи и да посочат желаните специалности, за които искат да бъдат класирани в сроковете на кандидатстване, припомниха от ректората.

Още информация за реда и условията на приема в УХТ на: https://uft-plovdiv.bg/bakalavri.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията