Зловещо! Пребиха баба за бутилка вино

Ритали са я, били са я в главата, боли са я с лозарска ножица, разказва дъщеря й

Зловещо! Пребиха баба за бутилка вино | StandartNews.com
  • Ритали са я, били са я в главата, боли са я с лозарска ножица, разказва дъщеря й

Зверство в Белово. Двама крадци пребиха жестоко 75-годишна жена заради бутилка вино и 13 лева. Двамата са стари познайници на полицията, опитали да се укрият, но били заловени от униформените, съобщи Нова тв.

 „Аз посегнах при тропота да запаля лампата. Те ми хванаха ръцете и ме повалиха на земята, почнаха да ме ритат”, разказа пред NOVA пострадалата Йорданка Кюркчийска.

Крадците ремонтирали навеса на жената преди година и сега се върнали, за да търсят спестявания. Открили само 13 лева и три стари мобилни телефона.

„Никое дете не трябва да вижда майка си в такова състояние. Ритали са я, били са я в главата, влезли са в мазето, разтворили са лозарска ножица и с острието са я боцкали. Влачили са я по стълбите, за да я върнат вътре", разказва дъщеря й Румяна Стойкова.

Полицаи от няколко града участвали в акцията по задържането на крадците, които имат няколко присъди зад гърба си. Единият излязъл от затвора преди две години, където лежал заради грабеж.

„Намерени са част от вещите, отнети от възрастната жена. Единият задържан е направил пълни самопризнания”, съобщи окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

„Много добре са знаели, че трябва да заличат следите и да се укрият. По тази причина са задържани на различни места – единият в София, а другият в Ботевград, където са се били скрили”, поясни зам.-директорът на МВР-Пазарджик Светослав Телбизов. Нападателите остават в ареста. Очаква ги затвор от 5 до 15 години.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай