Петък,

Зловещи подробности за убийството на Удо Ланге

От: СТАНДАРТ -
3403
Зловещи подробности за убийството на Удо Ланге
A
A
A

Зловещи подробности излязоха за убийството на швейцарския безнесмен, женен за българка, Удо Ланге.

Главният заподозрян - Борислав Панев, остава зад решетките, реши съдът. От разпита на Елизабет Ланге, която е съпруга на убития мъж, става ясно, че Панев е замислял убийството от месеци.

Пред съда Борислав Панев се представи като заместник-управител във фирмата за производство на хляб на убития бизнесмен и отрече да има нещо с престъплението. Съдът обаче прие друго. На 11 август Панев издебнал Ланге в гаража му. Първо го зашеметил с електрошок. След това се качил на гърдите му, като му счупил няколко ребра и причинил кръвоизлив на белия му дроб. През това време притискал памук с хлороформ към носа и устата на бизнесмена. 

Първоначално се твърдеше, че Удо Ланге е починал от естествена смърт. „По трупа няма външни следи от насилие, това е подвело разследващите. Затова при аутопсията се видя, че има проблем”, каза прокурорът Аделина Алексиева.Убийството било планирано от месеци, разказала жената на Ланге пред разследващите. „Той ми каза, че не е участвал в това престъпление. Поискал е записи от камери къде се е намирал целия ден”, каза адвокатката на обвинения в убийството Детелина Попова.

Мотивът за престъплението остава личен, потвърди и съдът. Става дума за силните чувства на Панев към Елизабет Ланге. Решението за ареста може да бъде обжалвано.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com