Жънат канабис от Димитровград до Първомай

Според местни жители това лято канабисът бил повече от друга година.

Жънат канабис от Димитровград до Първомай | StandartNews.com

Хасково. Огромна слънчогледова нива, натъпкана с канабис разкриха в димитровградския квартал „Марийно" местните полицаи. Униформените са действали по сигнал при проверката на 10-декаровата нива, собственост на местната кооперация.

Огромните зелени насаждения, високи близо 2 м., засенчват с ръста си култивираните, но вероятността да става въпрос за диворасъл канабис е голяма, обясни кметския наместник Анастас Коцев. Според него надали има толкова безстрашни стопани, че да си позволят да садят забраненото растение пред погледа на всички, и то в град.

Коцев, който е бивш полицай разказа, че дивораслата омайна трева не била уникална гледка по поречието на р. Марица. Дивият канабис е в изобилие от Димитровград до Първомай, потвърдиха и агрономи. Стръковете му били по-упорити от тези на троскота, така че стопаните избягвали да се харчат излишно и да се „разправят с тях".

Според местни жители пък това лято канабисът бил повече от друга година.

Опитвали дивораслякът експертно са констатирали вече, че той не става като култивирания канабис. Дивият трудно се сушал, а от цигарите много се кашляло.

След като се докаже произход на канабисовата плантация, тревата ще бъде изкоренена и унищожена. Няма да има санкции за собственика на слънчогледовата нива. Изкореняването на канабисът обаче вероятно ще стане при жътвата на слънчогледа, защото стръковете му са се настанили из цялата площ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай