Закопчаха ало-измамник с 24 бона

Закопчаха ало-измамник с 24 бона | StandartNews.com

Същият ден друг мошеник измъкна от 87-годишна баба 19 500 лв

Стара Загора. Вчерашният 9 октомври спокойно може да се нарече ден на „ало-измамниците" в Старозагорско. Първо криминалистите предотвратяват крупна измама на 72-годишна жена, която е атакувана по познатия сценарий, че дъщеря и си е счупила крака и трябват 10 хил. лв за спешна операция. Бабата обаче се обадила в полицията и след светкавично разработената операция мошеникът е арестуван пред старозагорска църква в центъра малко след като му предала парите. „Това е 31-годишния С.П. от с. търговищкото с. Звезда", съобщиха в петък от полицията. При обиска у него са били открити други 14 000 лв., 3 мобилни телефона и таблет. Той е задържан за 24 часа, а разследването ще докаже дали е замесени и в други подобни престъпления, уточниха от полицията.

Същият ден друг „ало-измамник" прави най-големия удар досега в Старозагорско – по абсолютно същата схема успява да измъкне 19 500 лв от 87-годишна жена от старозагорското с. Дълбоки. Старицата предала крупната сума пред дома си за спешна операция на неин близък.

В черния четвъртък с 1000 лв и изгаря и 79-годишна жена от Стара Загора. Тя предала парите на непознат куриер, за да получил колет, изпратен от внука й, който се оказал пълен със стари вестници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай