Заека чака кола в ловешкия затвор

Заека чака кола в ловешкия затвор | StandartNews.com

Перник. Марио Любенов-Заека не е изчезнал, а чака превоз до Перник в затвора в Ловеч. Това обяви окръжният прокурор Пламен Найденов по повод новината, че Любенов е в неизвестност.

Държавният обвинител води разследването за отвличането и убийството на Мирослава Николова, за което зверство единствен жив заподозрян е Заека.

Марио бе заведен преди около месец в клиниката в ловешкия зандан, за да му се направи психиатрична експертиза. Тя пък бе наложена заради опита на Любенов да се изкара шизофреник по друго дело за печатане на фалшиви пари.

Тогава столични специалисти от болницата на 4-ти километър отсякоха, че е напълно нормален без отклонения. За да не се опита да бави и делото за убийството на Мирослава, прокуратурата поиска нова експертиза и по този процес.

Още на 16 октомври началникът на затвора в Ловеч е изпратил писмо до окръжната прокуратура в Перник, че изследването на Марио е приключило отново със заключение, че няма психични проблеми. В документа той уведомява, че арестантът ще остане в зандана там, докато му се осигури конвой до столицата.

Днес той е потвърдил, че Любенов е в килия, а конвоят вече бил осигурен. Очаква се до ден-два перничанинът да пристигне в Софийския затвор, а оттам да бъде прехвърлен в ареста в Перник, където ще дочака края на разследването и делото за убийството на спортистката.

Че дирите на Заека се губят някъде между Ловеч и Перник съобщи адвокатката му Диана Ангелова. Тя твърди, че няма никаква връзка с клиента си и смята да отиде на крака в централния затвор да иска обяснение. Няма как да има връзка с арестант, който е в затвора, обясняваха пернишки криминалисти. Право на свиждане с него адвокатите му ще имат едва, когато бъде прибран в килия в родния си град.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай