Петък,

Задържаните полицаи от 4РПУ пазарували без пари от магазини

357
Задържаните полицаи от 4РПУ пазарували без пари от магазини
A
A
A

"Служителите на този сектор, действайки в различни направелния - наргиле барове, автокъщи и магазини - лицата са задържани при получаването на сумата от 2000 лв. Уговорката е била за 2000 евро, но след множество пазарлъци са стигнали до тази сума. Става дума за десетки търговци, които са плащали тази такса спокойствие.

Повдигнати са обвинения за измама и злоупотреба със служебно положение. България се превърна в държавата на подхвърлените пари. Едно от задържаните лица, при проверка с контролно осветление, ръцете му са светнали. Той твърди, че това било от химикалка, а не от пари", административният ръководител на Софийска прокуратурата Димитър Петров.

"Структурата и йерархията следва структурата и йерархията на личния състав. Една трета от личния състав от младшите офицери не са се поддали да членуват в групата и да си оцапат ръцете. Събрали сме множество доказателства. Имат лични вещи, часовници и скъпи автомобили за големи суми. Ще проверим имотното им състояние, защото не е ясно все още дали те са купени с тази пари", допълни заместник-прокурорът в специализираната прокуратура.

Той уточни, че в някои магазини, задържаните са си пазарували без пари. Задържаните не са офицери, а цивилни полицаи. "Имаме данни и в бъдеще към наказателна отговорност ще бъдат подведени и други лица", изтъкна магистратът.

"Членовете на групата са преценяли потенциала на колегите дали се явява надежден сътрудник на групата или се изказва остро срещу корупционни практики. Прокуратурата е сезирана от търговци. Групата е започнала дейността си от началото на 2017 г.", стана ясно от думите на държавното обвинение.

 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички