Задържаха телефонен измамник, измъкнал над 4 бона

Спипаха го с парите на жертвата

Задържаха телефонен измамник, измъкнал над 4 бона | StandartNews.com

Участник в телефонна измама е задържан с парите на жертвата след светкавични действия на плевенските полицаи, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 14 ноември около 10 часа в полицията е подаден сигнал за телефонна измама. Около 11 часа на улица „Стоян Михайловки“ в града криминалисти от ОДМВР – Плевен и техните колеги от Първо РУ – Плевен задържат непосредствено след взимането на плик с 4 180 лева 37-годишен от град Горна Оряховица. Паричната сума била оставена върху контейнер за смет на улицата от 68-годишна жена, живееща на същата улица.

В телефонен разговор с непознат плевенчанката била заблудена, че съдейства за залавянето на телефонни измамници и доверчиво оставила до оградата на имота си плик с всичките си спестявания. В резултат на незабавно предприетите оперативно-издирвателни действия полицейските служители са задържали извършителя. Първоначално е задържан с полицейска мярка до 24 часа, в последствие с прокурорско постановление е задържан за 72 часа. Районен съд – Плевен му е наложил постоянна мярка „задържане под стража“ и той е приведен в арест – Плевен към Затвор Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209 от НК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай