Сряда,

Задържаха група крадци във Велинград

От: Стандарт -
272
Задържаха група крадци във Велинград
A
A
A

Трима младежи, извършили грабеж и множество кражби, бяха задържани от служители на РУ-Велинград, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик. От края на ноември криминалистите от РУ-Велинград били накрак заради няколко случая на кражби от офиси, автосервизи и автоморги в курортния град.

На 4 декември вечерта в дежурната на управлението бил получен сигнал от 63-годишна жена от Батак. В района на кръстовище тя се насочила към паркирания си автомобил и при опит да го отключи била нападната от двама непознати. Единият издърпал дамската й чанта с намиращите се в нея лични документи, сумата от над 400 лева и ключове. Секунди по-късно двамата побегнали.

Няколко часа по-късно се получил сигнал от охранителна фирма, че е разбит офис във Велинград. Дежурните екипи незабавно били насочени към мястото и блокирали близкия периметър. Апашите разбили входната врата на помещението и оттам отмъкнали каса с наличните пари от оборота. По време на бягството им те били засечени от екип на Криминална полиция. В паниката си крадците захвърлили непокътната металната каса в дере и успели да се укрият. На местопроизшествията са извършени щателни огледи от дежурна група на районното управление, иззети са веществени доказателства.

В хода на близо 10-дневното разследване оперативните работници прегледали и множество записи от охранителни камери на търговски обекти, офиси и домове. Така в резултат на положените усилия те попаднали в дирите на извършителите. Оказало се, че това са братята М.Р.- 20 г., и В.Р.- 19 г., от велинградския квартал „Анезица“ и техният съучастник Г.Д.- 20 г., от септемврийското село Семчиново. И тримата са с множество криминални прояви, осъждани, като с най-много присъди се оказал единият от братята – М.Р. Всички случаи са докладвани на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Тримата първоначално са задържани за срок от 24 часа, а по-късно срокът на ареста е удължен от прокурор със 72 часа.

Продължава интензивната работа по разследване на всички извършени от „триото“ престъпления на територията на Велинград. Изяснява се тяхната съпричастност към множество кражби от търговски обекти, офиси, дори и от православен храм, намиращ се в единия от кварталите на курорта.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com