Задържаха заподозрян за взривове в пицария

Задържаха заподозрян за взривове в пицария | StandartNews.com

Стара Загора. Задържан е най-вероятният извършител на двата бомбени атентата срещу пицарията „Сан Мартин” в Чирпан.

При обиск в дома на заподозрения  чирпанлия С.И. /52 г./ са намерени и иззети незаконно притежавани взривни вещества и средства за взривяване, аргументираха вчерашния арест от полицията. Бомбаджията е задържан за 24 часа, а работата по случая продължава.

Заведението стопанисвал чирпанлията Танко Вълев, брат на един от обвиняемите по делото „Килърите” – Георги Вълев. Двете самоделки бяха взривени пред ресторанта му, който е в централния парк на града „Пейо Яворов”, в рамките на няколко дни в края на миналата седмица. Според експертите бомбите са с малка мощност, с тротилов еквивалент около 100-150 грама, и са  метнати за сплашване или предупреждение. Взривната вълна е потрошила няколко стъклени витрини и прозорци на първия етаж. 

Според местните хора заподозреният бил дребният търговец Слави И., който има малко магазинче за каучукови уплътнители, ремъци и други машинарии в Чирпан. Преди демократичните промени той работел в машиностроителния завод „Бъдещност” като стругар  и бил технически грамотен да измайстори самоделна бомба. Чирпанлии обаче по никакъв начин не го свързват с бившия акционер в „Тракия банк” Танко Вълев и неговия брат – килърът Георги. Възможно било Слави да е изработил самоделките, а извършителят или поръчителят да са съвсем други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай