Задържаха подпалвача от Созопол

Имал личен мотив да драсне клечката, казват от разследването

Задържаха подпалвача от Созопол | StandartNews.com

Бургас. Задържаха подпалвача от Созопол. По първоначална информация заподозреният е имал личен мотив да палне клечката на старата къща, съобщи бТВ. Той е местен жител и е сред десетките разпитани. Задържан е за 24 часа.

Работи се и по версията за връзка между палежите на паметници на културата в Созопол – пет за последните години.

Бургаският сайт "Бесове" разкрива нещо любопитно, което според него се премълчава от МВР и местната власт в Созопол. Преди десет дни е била запалена Механата срещу старата сграда на МВР. Пожарът е бил потушен, тъй като в него са се включили дори и полицаите, които по това време били на софра в кръчмата на боруна. За тази механа се говори, че била собственост на олигарха Николай Банев, който е бил притиснат да я предаде на големец от Созопол. Запалена е чрез заливане с нафта.

Палежите са извършени в следния ред: Първо е изгоряло читалището срещу църквата „Св.Георги“ - преди шест години. Следва поликлиниката  - общински имот, в близост до старото кметство. После прекрасната стара къща на ул.“Аполония“ в сърцето на Стария град – с вътрешното дворче. Този имот е собственост на кмета Панайот Рейзи. Последно преди пожара в края на работната седмица преди около месец е изгоряло заведението „Вятърна мелница“ – общински имот.

При трагичния инцидент този петък в страта къща, паметник на културата, на ул.“Тюлен“2 изгоряха трима души. Ден преди да навърши 51 години Диана Георгиева бе изпепелена в огнената стихия. Загинаха и възрастните й родители, които тя се опита да спаси. Единственият оцелял е 39-годишният Георги Георгиев, съпруг на Диана. Още тогава той твърдеше, че някой умишлено ги е подпалил, тъй като усетил миризма на нафта.

До този момент полицията работеше по две версии - късо съединение и умишлен палеж.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай