Задържаха осъдени убийци за нова жертва

Задържаха осъдени убийци за нова жертва | StandartNews.com

Осъдени на доживотен затвор са задържани в Плевен за ново престъпление. Вчера по време на спецоперация - между 17:30 и 19:00 часа, на територията на село Мечка са задържани четири лица за грабеж, придружен с убийство, съобщават от ОД на МВР-Плевен.

Арестувани са мъже на 34 г., 33 г. и двама на 38 г. Оперативните действия на плевенските криминалисти започнаха още през 2010 г., когато в местно село бяха открити безжизнените тела на две възрастни жени на 83 и 85 години със завързани зад гърба ръце, завързани крака и превръзки на лицата. И двете жени са живеели сами.

При огледите бе установено, че те са били малтретирани преди настъпване на смъртта. Убийците са се промъкнали със сваляне на стъклата от входните врати. В двора на едната стопанка криминалистите откриха умъртвеното й куче, а домашният любимец на другата жертва бе намерен упоен.

Още тогава четиримата мъже бяха заловени, като им беше наложена мярка задържане под стража за 72 часа. На база събраните доказателства съдът разпореди тежко наказание - доживотен затвор. След вчерашното им задържане четиримата ще бъдат предадени на съдебните власти за изпълнение на присъдата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай