Задържаха мъж на 72 г. за телефонни измами

Задържаха мъж на 72 г. за телефонни измами  | StandartNews.com

София. От столичното Четвърто РУП задържаха 72-годишен мъж за телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на МВР. Извършител на серия телефонни измами е задържан след упорити оперативно-издирвателни действия.

69-годишна жена е потърсила помощ в полицията на 31 юли. Обяснила как разплакана „дъщеря й" позвънила на домашния й телефон, казала, че е в болница със счупен крак, спешно трябва да я оперират, но й искат 5350 лева. Майката изобщо не се усъмнила, тутакси събрала парите и ги предала на непознат, който се представил за лекар и я чакал пред дома й. Минути по-късно жената решила да звънне на дъщеря си и тогава разбрала, че е станала поредна жертва на измамници.

В хода на проведеното разследване криминалистите в Районното полицейско управление и колегите им от сектор „Превенция и контингент" в СДВР установили и задържали извършителя на престъплението - Е.Г. на 72 години от София. Те изяснили, че задържаният е автор на още три аналогични измами.

На 5 август в измамната му мрежа попаднала 82-годишна столичанка, която предала на „мнимия доктор" 12 000 лева. Четири дни по-късно негова жертва станало 11-годишно момиче, което дало за лечение на майка си 1500 лева, на 13 август Е.Г. добавил в сметката си още 500 лева, които 79-годишна столичанка отделила от спестяванията си, за да помогне на своя близка приятелка.

След доклад на събраните до момента материали пред прокурор от Софийска районна прокуратура Е.Г. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.209 от НК, наложена му е мярка за неотклонение „подписка". Работата по документиране на случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай