Внимание! Дебне ни страхотна банкова измама

Тя върви и из интернет

Внимание! Дебне ни страхотна банкова измама | StandartNews.com

Потребители сигнализираха за поредната фишинг атака от името на банка, оперираща на българския пазар, съобщава Sofia24.bg.Потребители, които не са и никога не са били клиенти на ОББ получават имейли с покана да въведат лични данни с цел "защита" на сметките им.За пореден път припомняме, че никоя банкова институция не събира лична информация чрез имейли.

В съобщението, озаглавено "Добавете допълнително средство за сигурност" пише:"Уважаеми клиенти,С днешна дата 23.03.2023г. влизат в сила нашите променени изисквания за информационна сигурност на Вашите сметки, следователно всеки клиент, който желае да използва нашите услуги за мобилно банкиране, е длъжен да премине процеса по обновяване на своето средство за защита на своята сметка.Съгласно правилата за използване на предлаганите услуги, ние си запазваме правото да ограничим достъпа на всеки клиент, който не е преминал през нужните стъпки. Крайният срок за изпълнение е 24.03.2023г.

Повече информация може да откриете на нашият уебсайт или като посетите наш офис.Извиняваме се за причиненото неудобство.

Благодарим Ви!

Веднага обаче трябва да изтриете този имейл, защото това е измама, съветват експерти. Наскоро 

неотдавна KBC Bulgaria, към която принадлежи и ОББ разпространи официално съобщение, което гласеше:

"Уважаеми клиенти, във връзка с регистрирани сигнали за получени имейл съобщения, приканващи към вход в KBC Online Bulgaria, Ви уведомяваме, че тези съобщения са измамни и не се изпращат от страна на банката.

Кей Би Си Банк България ЕАД никога не изпраща имейл с линк за вход. Ако получите такъв имейл, не следвайте линковете и не въвеждайте потребителско име и парола за вход. За Ваша сигурност препоръчваме винаги да въвеждате собственоръчно в уеб браузъра адреса на KBC Online Bulgaria.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай