Вандали поругаха паметник светиня в Пловдив (ВИДЕО)

От пловдивската полиция уточниха, че за нарушението няма официално подаден сигнал

Вандали поругаха паметник светиня в Пловдив (ВИДЕО) | StandartNews.com

Видео, на което се виждат шофьори на черни джипове, преминаващи с тях по стъпалата на паметника на Съединението в Пловдив, предизвика гняв и възмущение в социалните мрежи. Полицията в Пловдив се самосезира по случая, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града под тепетата, предаде Дир.бг.

На кадрите, заснети от пловдивчанин и публикувани във Фейсбук, се вижда как в малките часове на нощта на петък срещу събота черен джип изкачва стълбите на монумента, до който вече има друг паркиран такъв.

От пловдивската полиция уточниха, че за нарушението няма официално подаден сигнал, но служители от Второ РПУ са се самосезирали. Водачите на двата автомобила вече са установени.

Мъжете са на 23 и 25 години. Те са обяснили, че искали да заснемат кадри за музикално изпълнение. Предстои утре материалите от проверката да бъдат внесени в прокуратурата за отношение.

На паметника ежегодно на 6 септември се провежда официалната церемония за отбелязване на годишнината от Съединението на България с Източна Румелия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай