Валериева: Умно момиче съм, осчетоводила съм се

Не съм безработна, имам три компании. Изплаших се защото си видях бикините до секс играчки, разказа обраната моделка

Валериева: Умно момиче съм, осчетоводила съм се | StandartNews.com

Два часовника и доста бижута „на една съответна марка, които при продажба нямат стойност” са взели крадците от дома на моделката Моника Валериева в „Студентски град”. Това разказа тя пред бТВ. Вещите се равнявали при закупуването им на  200 000 лева и 92 000 евро в кеш. В петък Моника даде заден за открадната й сума. Непосредствено след обира обяви, че са й отмъкнали 400 000, но когато разбра, че НАП ще я провери от къде са тези средства, смали сумата.

ВИЖ ОЩЕ: Моника Валериева припаднала след обира

На въпрос откъде са тези пари, Валериева отговори: „Мен НАП не ме разследва. Аз съм се осчетоводила, счетоводството ми е изпратило договора. Плащам си данъците. Писаха, че съм безработна. Не съм безработна, аз имам компания, имам три компании, работя… Аз никога, като едно умно момиче, не бих предоставила исканата сума, която ми липсва, или нещо такова, ако не мога да докажа доходите си. Може би много хора, които ме обявяват за глупава, че съм си държала парите така, че дори милионерите не си държат парите така, да го отчитат както искат. Аз знам за себе си, това не може да ме бутне по никакъв начин".

ВИЖ ОЩЕ: НАП погнаха обраната моделка Моника Валериева

Нищо от откраднатото не е било застраховано. Парите в кеш са били за кола, обясни Моника Валериева.

"Вратата ми беше заключена толкова пъти, колкото аз я бях заключила. И ние я отворихме с ключа си, без да има никакъв проблем. Най-вероятно се касае за подправен ключ. Просто ми нямаше най-ценните вещи. Имам все още ценни вещи вътре, но те са взели най-ценното, което може да се вземе", обясни Моника Валериева.

ВИЖ ОЩЕ: Обир за 400 000 лв. извършен в дома на плеймейтка

На въпрос дали подозира някого за обира, тя отвърна: „За съжаление, след разговора ми с полицията, които ми обясниха, че е нормално да имам някакъв посттравматичен стрес и да съм така в момента, ми казаха, че най-вероятно става въпрос за близкия ми кръг, но работят по всички версии, включително групировки, които се занимават с кражби, и нямат нищо общо с близкия ми кръг. Аз се съмнявам във всички, не живея нормален живот в момента. Аз комуникирам с 5 човека и се съмнявам във всички тях, а не искам, защото те са ми най-близките хора и е много странно. Объркано е... Аз се радвам, че съм жива и здрава, че котето ми е добре, колкото и странно да е за хората за котката ми. Пари се изкарват, бижута се купуват, аз съм ги имала, не ми е някакъв фетиш, че съм ги загубила. Да, за повечето хора е огромна сумата и за мен е огромна сумата, но това е животът – случва се".

"Аз съм човек, въпреки че съм в публичното пространство, комуникиращ с много малко хора, което ще рече, че може би се касае за близък човек от моето обкръжение. Изплаших се, защото са влизали в дома ми и защото разбрах, че са ме следили и защото си видях бикините до секс играчки, примерно, затова се изплаших. Мисля, че е достатъчен повод да влезеш на мястото, на което живееш от 8-9 години, и да завариш всичко е ей-така", каза Валериева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай