Ужасяващ разказ на Илия, който уби баща си и майка си с тесла

Битово убийство, разкриващо една голяма семейна драма, продължаваща с години

Ужасяващ разказ на Илия, който уби баща си и майка си с тесла | StandartNews.com

24-годишният студент по информационни технологии в ЮЗУ "Н.Рилски", Илия Априлов, който уби родителите си с тесла, дойде на себе си и след шока и състоянието на силен афект, разказа пред опитните криминалисти в ОД на МВР Благоевград какво се е случило във фаталната вечер, съобщава Struma.com.

Арестуван, след катастрофа с краден микробус, с който се опитвал да се скрие при баба си /майка на баща му/ в петричкото село Марикостиново, Илия, първоначално направил опит да заблуди полицаите, че сънувал кошмарен сън, че го нападат някакви хора, които искат да го убият. Грабнал теслата и се бил с тях... Часове по-късно обаче младият мъж дошъл на себе си, излязъл от шока, избухнал в ридания и разказал истината.

Вечерта се скарал с майка си, нещо което често се случвало в дома на семейство Априлови, това потвърждават съседи, чували непрекъснатите крамоли в дома им. Така било и снощи, чули се крясъци, писъци, тупурдия, падащи предмети и едва когато жилището пламнало, съседите подали сигнал на 112. Илия казал, че не си спомня повода, по който се скарали. Сбили се. Синът удрял, майката също. Жената решила да се оплаче на бащата, които лежал, повален от инсулт, но той не й позволявал да го тормози, тъй като е с инсулт.

Роднини разказаха, че 60-годишният Васил Априлов е получил инсулт на 23 септември. Бил в Марикостиново при майка си и се прибрал, за да се лекува в дома си в ж. к Ален мак в Благоевград. Оплаквал се на приятели и познати, че има сериозни проблеми със сина си, но не уточнявал какви.

Когато майката влязла в стаята на бащата и започнала да му разказва, Илия обезумял и грабнал теслата. Удрял без пощада, многократно. Множество удари по главата е открил лекарят, направил оглед.

Бащата го умолявал да спре и последвала битката с теслата и по него. Видял и осъзнал, че убил родителите си, Илия ги покрил със стари дрехи и драснал клечката. Избягал от жилището. Стигнал пеша до животинския пазар в Благоевград, където има автосервиз. Пробвал да отключи някоя от колите, но видял, че на буса, който е фирмен, има ключове на таблото. Запалил го и тръгнал - неадекватен.

Малко по-късно катастрофирал в района на Кресненското дефиле на път за село Марикостиново и сам повикал полиция. Така той е задържан. Битово убийство, разкриващо една голяма семейна драма, продължаваща с години. Съседи, приятели и познати на семейството разказаха, че бащата Васил е бил странен, скандален и силно докачлив.

Колегите му от таксиметрова фирма, в която е работил, потвърждават, че имал тежък характер. Така си обясняват агресията, отключена у сина му, който според съседите не давал вид на човек, който може да направи такова нещо. Майката е счетоводител в СБА в Благоевград. За нея също не казват нищо лошо. Вътре в семейството явно е имало непреодолими противоречия и проблеми.

Като цяло семейството било леко асоциално, не се събирали с хора, не контактували с голяма част от съседите си.

Илия Априлов е фитнес маниак, с добро телосложение и мускули, оформени с употреба на протеини. Заявил, че вчера не е вземал никакви "добавки", плувал сутринта и се прибрал. Страхувал се от контакти с хора заради Ковид. Нямал приятелка, или компания, а психолозите на МВР смятат, че  Илия е осъзнавал действията си, не е невменяем и няма психиатрична диагноза. Какво е отключило и провокирало силния му гняв и състоянието на афект, остава загадка.

Очаква се на Илия да му бъде направена сложна медицинска експертиза, която окончателно да потвърди или отхвърли установеното до момента.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай