Умря дядото, пребил с тръба 6-годишното си внуче

Лекари се борят за живота на съпругата му

Умря дядото, пребил с тръба 6-годишното си внуче | StandartNews.com

66-годишният Димитър, който на 30 декември преби жестоко с метална тръба 6-годишното си внуче и съпругата си при на семеен скандал, е починал в "Пирогов".

Насилникът ще бъде погребан служебно, съобщи "Конкурент"

Жестокият побой стана към 21 часа на 30 декември 2021 година в жилището на семейството в блок в квартал "Младост" в Монтана. Тогава съседи чуват виковете на жената и детето и подават сигнал на телефон 112. Полицията пристига бързо на адреса и намира 6-годишното момченце и 60-годишната му баба пребити с метална тръба и в безпомощно състояние.

При пристигането на полицията 66-годишният Димитър успява да скочи през прозореца и да избяга. Той се качва на колата си и отива в индустриалната зона на града, където прави опит да се самозапали. Към 22,30 часа е открит жив в изгорелия автомобил на улица "Диана" и е откаран в болница. Установено е, че има 35-40 процента изгаряния по кожата и е транспортиран за лечение в клиниката по изгаряния в "Пирогов" в София.

6-годишното момченце издъхна на 3 януари без да дойде в съзнание. Детето беше докарано в болницата в кома с тежка черепно-мозъчна травма, кръвоизлив в мозъка и с много други наранявания по главата и тялото. То беше оперирано по спешност и лекарите направиха своевременно всичко възможно за спасяването му, но травмите бяха несъвместими с живота, припомня dir.bg

Бабата продължава да е в критично състояние в болницата в Монтана, направени са й няколко операции, но все още има опасност за живота ѝ.

Причините за агресията на Димитър все още не са ясни, но според хора, познавали семейството, мъжът е подлагал на насилие съпругата си от години.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай