Убитата старозагорка е била със забит във врата нож

След сигнала за трагедията жената е била намерена в жилище вчера сутринта в старозагорския кв. "Лозенец" с прободна рана в областта на шията

Убитата старозагорка е била със забит във врата нож | StandartNews.com

Прокуратурата даде повече подробности за жестокото убийство на 22-годишната старозагорка Мария.  След сигнала за трагедията жената е била намерена в жилище вчера сутринта в старозагорския кв. "Лозенец" с прободна рана в областта на шията. "Във врата и е бш намерен забит нож", посочиха от държавното обвинение. Установен е извършителят на престъплението  - Тодор В., на 28 г. Двамата с Мария са живеели на съпружески начала. Имали и 5-годишен сън. В съобота вечерта двамата били в дома си в ромския кв. "Лозенец". Вечеряли и вероятно са се почерпили. Тодор излязъл по някое време, а на сутринта малкият им син първо видял безжизнения труп на майка си. Убиецът е арестуван в дома на родителите си.
    "При огледа в къщата на престъплнието са били намерени и иззети ножа, с който е извършено убийството, дрехи и част от одеяло със следи от червеникава течност", посочват от прокуратурата. Назначени са и се извършват множество експертизи – съдебно-медицинска, дактилоскопска и ДНК-експертиза. Разпитани са и първите свидетели.
   Тодор В. е задържан за 72 часа, но предстояло прокуратурата да внесе в съда искане за постоянен арист. Той е обвинен за умишлено убийство, престъпление за което законът предвижда от 10 до 20 години затвор.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай