Цяло семейство избито в Пловдив

Цяло семейство избито в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Цяло семейство е било избито в Пловдив. Четири трупа са намерени в апартамент в жилищен блок в кв. "Кючук Париж", съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Загиналите са Георги и Николина Тепавичарови, съответно на 32 и 28 години, както и две момченца – на 9 и 3 години. Разследващите полицаи са намерили до трупа на мъжа законно притежаван от него пистолет. Според съседи той работел в авиобаза Граф Игнатиево, но не като пилот.

Сигналът е подаден днес в 11.25 часа. Братът на мъжа отключил вратата на апартамента, тъй като от няколко дни не можел да се свърже със семейството. Той се натъкнал на зловеща гледка - трима от роднините му лежали безжизнени. Незабавно на място са изпратени екипи на полицията. Влизайки в жилището, криминалистите са намерили още един труп.

В момента районът е отцепен от полицията и се извършва оглед. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура - Пловдив.

Съседите са потресени от трагедията. Категорични са, че Тепавичарови били семейство за пример. Николина била родом от Чепеларе, където завършила Техникум по туризъм. После записала специалност Бизнес администрация в Нов български университет, където се дипломирала през 2008 година. Не работела обаче по специалността си. Допреди 2 месеца била продавачка на мебелен обков в магазин до блока, в който живее. Все още не е ясно при какви обстоятелства е напуснала работа.

Трагедията в Пловдив става няколко дни след касапницата в столичния кв. "Гоце Делчев", при която бивш военен изби семейството си и обърна дулото срещу себе си.

Георги застрелял жена си и децата, после се гръмнал

По данни от първоначалния оглед се касае за тройно убийство, след което последвало самоубийство. Извършителят е военнослужещият, който е застрелял съпругата си и двете им деца. Тялото на жената е открито в една от стаите, а мъжът и двете деца са били в друга стая. Георги е бил в домашен отпуск, когато се е разиграла трагедията. Молбата му за почивка била разписана от 8 януари до 4 февруари. Той бил в системата на армията от 2001 година, където работи като специалист по комуникационни, информационни и навигационни системи.

Жена му Николина е упражнявала свободна професия, но е била ангажирана. Имали са намерение да си направят собствен магазин. Все още се установява финансовото състояние на семейството, изпращат се писма до банки и финансови институции, за да се разбере дали са имали дългове.

Очакват се серия експертизи. Докато не станат ясни резултатите от тях, ще се проверяват и други версии. Засега с категоричност се знае, че няма данни в апартамента да е влизало външно лице.

Образувано е досъдебно производство по чл. 116 от НК за убийство на повече от едно лица, в това число и на малолетни.

Гърмял с личен пистолет

Семейството в Пловдив е избито с личния, а не със служебния пистолет на бащата, съобщиха от полицията под тепетата. Револверът е регистриран на името на 32-годишния Георги Тепавичаров и бил законно притежаван. Тепавичарови живеели във ведомствено жилище от военните, тъй като и двамата родители не са от Пловдив. Съпругата Николина е от Чепеларе, а мъжът й от Нареченски бани. В момента жената не е работела, а гледала по-малкия им син Ангел. По-големият - Илия, бил второкласник в кварталното училища. След трагедията съседи разказаха, че познавали семейството бегло, но им правели впечатление на свестни хора. Не са забелязали да се карат или да имат някакви проблеми. Сигнал за трагедията е подаден на тел.: 112 от съседка, която видяла брата на Георги - Костадин, който плачел пред входа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай