Цветанов хвана петима апаши (обновена)

Цветанов хвана петима апаши (обновена) | StandartNews.com

Велико Търново. Петима души бяха арестувани за кражба на пари, открито е огнестрелно оръжие и полицейска униформа. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в Търново днес.

Акцията по задържането им е наречена „Гастрольри”. Петимата са арестувани с два сака с неизвестна сума пари на излизане от къща в курорта „Свети Влас”. Екипите действали при изключителна конфиденциалност, тъй като единият от задържаните имал протекции в полицията и съдебната система.

Сред арестуваните са Марлоан с 31 регистрации за кражби и Илиян Дългия, който е бил залавян за обири, побой и незаконно притежание на оръжие. Задържани са още Илиян Муци, който е търгувал с акцизни стоки и Житомир - бивша барета. Последният арестуван е Ангел, който е действащ надзирател в затвор.
Апашите били хванати при втори опит за кражба. Преди 2-3 дни те влезли няколко пъти в дома, но не осъществили своите намерения. "Вчера собственикът е заминал за чужбина, крадците имаха подобна информация и предприеха действия тази нощ. Влязоха в 4.30 часа. На излизане от къщата са задържани”, обясни министър Цветанов.
В задържаните е открито оръжие и полицейска униформа. При претърсването на дома на 32-годишния Ангел полицаите са намерели автомат и пистолет със заличени номера, картечен пистолет „Шипка” и полицейска униформа. При претърсването на дома на бившата барета Живомир е намерен законно притежаван пистолет със заглушител. При задържането на мъжа е открит и пистолет с патрон в цевта. При обиска полицаите са намерили и наркотици, според разследващите Ангел ги е пласирал в затвора.

Надявам се, че сега да има достатъчно доказателства, за да могат тези лица да бъдат там, където им е мястото, заяви още вътрешният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай