Църо от "Наглите" точи карти в Тайланд

Църо по време на едно от делата на процеса "Наглите" у нас

Църо от "Наглите" точи карти в Тайланд | StandartNews.com

Спипаха Цветозар Славчев и още двама наши на остров Пукет

Цветозар Славчев-Църо от групата за отвличания "Наглите" е арестуван на о. Пукет за източване на банкови карти. Тайландски медии разпространиха снимка от задържането му. От нея се вижда как местните полицаи позират с арестувани трима българи, като посредата стои Църо с белезници. Магистратите у нас го оневиниха за отвличането на Джорджо Марков.

44-годишният мъж бил задържан на 27 септември, докато теглел пари от устройство пред магазин за електроуреди в Карън Бийч, предават местни медии. "Имаме видеозаписи на г-н Славчев, от които става ясно, че той е теглил 7 пъти от банкомати на стойност 70 000 тайландски бати", съобщава местният полицейски началник Прейвит Енгчуан.

Другият, който попаднал зад решетките с Църо, бил 42-годишният Валентин Николов. Той бил задържан пред магазин "Фемилимарт" на ул. "Пейтънг Бийч". Николов е изтеглил около 100 000 бати от сметката на турист, съобщил полицейският началник. Властите заподозрели аферата с устройствата, след като турист показал на полицаите, че е получил съобщение как от сметката му е изтеглена голяма сума пари.

Третият задържан е 42-годишният Цветан Янев, който бил спипан от местните власти пред друг магазин на "Кейтъ-Кейрън". Докато го разпитвали полицаите, той признал, че е направил скимиращите устройства.

След ареста ченгетата иззели 100 карти и други устройства, с които се правели извлеченията. До арестите се стигнало, след като над 100 човека се оплакали, че сметките им ненадейно олекнали. Полицията в момента прави всичко възможно, за да установи към кои държави са тръгнали източените пари.

Преди няколко месеца Църо е бил арестуван във Финландия за същото престъпление. Там той сключил споразумение с прокуратурата да не стъпва в държавата през следващите 8 години. След това затворническите власти го пуснали да се върне у нас. Щом кацнал на родна земя, Църо светкавично влязъл в нова схема за източване на карти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай