Три версии за стрелбата в Пловдив

Три версии за стрелбата в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Полицията, която късно в сряда задържа мъжа, прострелял продавач на царевеца в Пловдив, работи по няколко версии за случилото се.

Бивш военен с шизофрения простреля в слабините млад мъж в Пловдив. Екшънът се разигра малко след 17 часа в сряда в пловдивския квартал "Кючук Париж". Пет часа по-късно за стрелбата бе задържан Димитър Начев (36). Окръжна прокуратура-Пловдив му повдигна обвинение за опит за убийство на 22-годишния продавач на царевица Андреан Калев. Младият мъж въртял бизнес с варен кукуруз и въпросния ден замествал продавача на количката до оживеното кръстовище. Димитър, облечен в камуфлажни дрехи, се приближил до Андреан и му пуснал един куршум в слабините. Стрелецът пък си тръгнал спокойно, като хванал такси от следващата пряка. Андреан бил откаран в болницата, откъдето докторите съобщиха, че е без опасност за живота, но в шок. За кървавия екшън има три версии, като двете са за пари, които Андреан дължал на Димитър. Според едната младият мъж се познавал с военния отдавна и вземал няколко пъти от него пари назаем, които залагал на комар и пропускал да върне. Според другата възрастният мъж искал лихви върху заетите пари, затова Андреан завел дело срещу него и го осъдил за лихварство. Третата версия е малко вероятна - спор за жена.

Съседи разказаха, че бившият военен пишел стихове и дори имал издадена стихосбирка "Фрагменти". Един от текстовете посветил на хората, които забавят дълговете си. Комшиите на Димитър разказват още, че той се водел на учет в психодиспансера, тъй като бил шизофреник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай