Топ криминалист хвърли светлина върху убийството на Алена

Не съм убеден в това, че сутринта на 29-и нейните приятели са тръгнали без да имат конкретна информация, казва Ботьо Ботев

Топ криминалист хвърли светлина върху убийството на Алена | StandartNews.com

Дали служителите на СОТ могат да влязат в имот при задействана охранителна система е въпрос на оценка на служителите, които са подходили към нещата. Това заяви пред БНТ криминалистът Ботьо Ботев относно подробностите около убийството на Алена Щерк.

„СОТ-ът е задействан, вероятно когато се е връщал да остави колата въпросният (заподозреният, бел.ред.), в паниката и напрежението, в което е бил, е натиснал не ключа за вратите, а бутона, който е за СОТ-а. Това е обяснението, което съвпада с часа тази вечер”, посочи криминалистът.

„Служителите на СОТ-а не проникват в обекта и нямат право на това”, уточни той.

„Между близките и пострадалата има една сериозна неразривна връзка на комуникация и контакти. Още на следващия ден, когато тя не отговаря на телефона, започват да се съмняват”, посочи Ботев.

Той заяви, че му направило впечатление как на следващия ден след изчезването на Алена Щерк нейните приятели започнали да се появяват по медиите с призив за информация. „В районното управление те са обяснили много точно за отношенията между двамата и че има вероятност нещо да се е случило”, каза Ботев.

Той подчерта, че един от тях – Любомир Методиев, е призовал пред медиите всеки, който знае нещо, да се му се обади и да остави телефона си. И на следващия ден приятелите на изчезналата обявили, че се организират да я търсят „в околностите на София”.

„Това е невъзможно, от практика ви казвам. Да тръгнеш да търсиш в цяла София, най-вероятно са търсили труп”, каза Ботев.

„Не съм убеден в това, че сутринта на 29-и нейните приятели са тръгнали без да имат конкретна информация, че в този район трябва да търсят”, изтъкна той.

По думите на бившия директор на отдел „Убийства”, действията на вероятния заподозрян (Виктор Спига, бел. ред.) към момента са изключително неадекватни. „Той е действал под паника. Явно това, което е станало, е станало случайно”, заяви той.

„Да се дава категорично становище, че е станало пред къщата или в кола или в гаража е малко абстрактно”, допълни Ботев. Според него е възможно Шерк и Стига да са се разбрали да си уредят някакви взаимоотношения, да са тръгнали с нея и убийството да е станало на съвсем друго място.

„Защо да не е станало някъде другаде?”, попита Ботев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай