Тийнейджъри удушиха старица при грабеж

Тийнейджъри удушиха старица при грабеж | StandartNews.com

Стара Загора. Жестоко убийство потресе старозагорското с. Змейово. Възрастна жена е била ограбена и след това удушена в дома си.

Като заподозрени са задържани двама непълнолетни – Н.Д. /17 г./  и А.А./16 г./, съобщи в петък шефът на старозагорската областна дирекция на МВР Алекси Алексиев.

Трупът на 78-годишната баба Иванка е бил намерен в четвъртък през нощта в стопанска постройка близо до дома и след сигнал на близките и, че не могат да се свържат  с нея. Според комисар Алексиев тийнейджърите влезли в дома и посред бял ден, за да я ограбят, но явно тя е оказала съпротива и е била удушена. След това насилниците захвърлили трупа и в съседния двор, за да прикрият следите на престъплението.

По-големият от двамата арестувани – Николай Дурлов е местен. След няколко месеца щял да навърши 18 години. Въпреки това имал вече богато кримидосие. „Осъждан е 6 пъти на пробация за кражби, има една условна присъда и две прекратени досъдебни производства”, посочи комисар Алексиев. Последната му присъда е била само прeди 10-ина дни за открадната дебитна карта на убитата баба Иванка.

„Родителите му са обикновени трудови хора, но той краде и безчинства от 13-годишен”, характеризира непълнолетния рецидивист Николай кметът на Змейово Никола Пеев.

Според неофициална информация другият заподозрян е ученик в старозагорската гимназия „Максим Горки”. За 16-годишния А.А. от Стара Загора обаче нямало данни да е криминално проявен. Бил приятел на Николай и му гостувал в Змейово. Какво е неговото участие в убийството тепърва ще изясняват криминалистите.

Двамата заподозрени са задържани за 24 часа, а наблюдаващият прокурор е подготвил искане до съда да останат за постоянно в ареста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай