Стоил от Ботуня планирал сватба

Той сам сложил край на живота си

Стоил от Ботуня планирал сватба | StandartNews.com

Стоил от Ботуня планирал сватба. Но вместо това се самоубил. Той страдал от психоза и това довело до решението му да посегне на живота си. В събота вечер край язовир в близост до врачанското село Ботуня бе намерен трупът на заклания Стоил Страхилов, на 30 години от същото село. Мъжът в последно време е страдал от мания за преследване.

ВИЖ ОЩЕ: Стоил от Ботуня сам си прерязал гърлото

На тялото му се натъкнали двама рибари, които се ужасили от гледката, защото Стоил бил с прерязано гърло, пише Монитор. Мъжете подали сигнал на спешния телефон 112 и на мястото пристигнали криминалисти и съдебни медици. Лекарите установили, че смъртта му е настъпила от загуба на кръв, тъй като артерията му била срязана.

След разследване, извършено по горещи следи, станало ясно, че не става дума за убийство, а Стоил сам е сложил край на живота си.

Самоубиецът е ерген и няма деца. Завършил е право, но работел в столицата във фирма за климатици. От известно време се оплаквал на колегите си, че някой постоянно го следи. И близките му забелязали, че е започнал да се държи странно. Те потърсили консултация с психолог, който им казал, че има голяма вероятност Стоил да посегне на живота си, допълва още Монитор.

Младият мъж се прибрал в родното си село, защото имал почивни дни. Излязъл от дома си в петък следобед след като провел дълъг телефонен разговор. Не взел със себе си нито телефон, нито ключовете от колата и документи. След като не се прибрал цяло денонощие, бил обявен за издирване. Търсили го полицаи, помагали и хора от селото. Въпреки събраните данни за самоубийство, полицията не е затворила случая и продължава разследването.

От профила му във Фейсбук става ясно, че Стоилов е почитател на походите сред природата и на волейболните ни национали. Имал сериозна приятелка и планирал скоро да се жени.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай