Срам! Рецидивист обра баба на 81 г.

Жената тръгнала към аптеката, крадецът изтръгнал от ръката й портмоне със 138 лева в него

Срам! Рецидивист обра баба на 81 г. | StandartNews.com

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо А.У., на 37 г., за много срамно престъпление. На 14 ноември 2020 г. при условията на опасен рецидив е отнел  дамско портмоне, на стойност 10 лева, и парична сума в размер на 138 лева, всичко на обща стойност 148 лева. Жертвата е 81-годишна жена, пише Марица.

Бабата излязла от жилището си в Пловдив и се отправила към близката аптека. Тя държала в ръката си портмоне, в което имало 138 лева, лекарска рецепта, карти и др. документи.  В същото време по улицата вървял обвиняемият А.У. Той видял, че жената носи портфейл и решил да го отнеме. Когато тя тръгнала по съседната улица, мъжът я настигнал, издърпал от ръката й портфейла и побягнал.  

След като се отдалечил, обвиняемият А.У. спрял, отворил портмонето и взел от него 138 лв. После изхвърлил портфейла на покрива на гараж. За случая бил подаден сигнал в полицията. Обвиняемият А.У. е бил задържан на следващия ден. Той е осъждан.  Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай