Спипаха златно съкровище на Дунав мост, струва милиони

Бижутата били скрити в тайник в автомобил

Спипаха златно съкровище на Дунав мост, струва милиони | StandartNews.com

Огромно количество от близо 42 килограма злато опитаха да изнсат нелегално от страната двама българи.

Те скрили златните предмети в тайник в колата си, който се отварял през запалката на автомобила, съобщиха от прокуратурата.

Превозното средство с немска регистрация е спряно за проверка от митничари на Дунав мост 2 Видин-Калафат в сряда слеобед. Водачът и неговия пътник - български граждани, заявили, че пътуват от България за Германия и превозват само личен багаж.

Превозното средство било отклонено за щателна митническа проверка, при която бил установен двоен под на купето с оформени тайници. Отварянето им се извършвало със специален електрически механизъм през запалката на автомобила. В двата тайника са били открити 64 пакета и кутии с бижутерийни изделия от жълт метал, с общо тегло 41,600 кг. Според първоначална експертна справка артикулите представляват златни бижута от 14-каратово злато, с обща стойност по цени на едро над 2,2 милиона лева.

По случая е образувано досъдебно производство за опит за пренасяне през границата на страната, без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери.

В качеството на обвиняеми за извършеното престъпно деяние са привлечени пътуващите в автомобила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай