Понеделник,

Пловдивски кмет арестуван във фитнеса

От: Стандарт -
1994
Пловдивски кмет арестуван във фитнеса
A
A
A

Районен кмет на Пловдив е арестуван, съобщи marica.bg. Ральо Ралев е задържан в района на моста на "Герджика", в близост до Университета по хранителни технологии. Арестът е осъществен при акция на Комисията за противодействие на корупцията и Криминална полиция.

Кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев е задържан, докато тренирал във фитнес до моста на Герджика, съобщи  TrafficNews. Това се е случило  днес около 18 часа. Маскирани полицаи са нахълтали в залата, където Ралев спортувал. Обискиран е целият му багаж, а след това маскирани полицаи са претърсили автомобила му. Междувременно полицаи са задържали и пловдивски проектант, с когото Ралев работел. Акцията се ръководи от София, от КПКОНПИ. По непотвърдени данни има и други задържани. 

Служители на Криминална полиция и Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество в момента са блокирали сградата район "Северен" на бул. "Цар Борис Трети Обединител" 22 А и провеждат беседи със служители на кметството, които са били задържани след работа. Разпитите се провеждат в няколко стаи, като служителите нямат контакт по между си. Зам. кметът Лариса Кътова също е сред разпитваните. 

На този етап няма официално изявление от нито една институция за причината за задържането на районния кмет и проверката в "Северен". Акцията в Пловдив стартира само ден след зрещния арест на кмета на Божурище. 

Страстите в "Северен" през последните месеци са нажежени заради опитите да бъде застроен парка зад хотел "Санкт Петербург". Припомняме, че Комитет за опазване на зелените площи поведе битка срещу собственика на терена Байрам Солак. Те сезираха както Община Пловдив, така и две от министерствата – МО и Министерството на Регионалното развитие. Жителите на района са против теренът да бъде застроен, а собственикът поиска общината да откупи терена. Още в началото на протестите обаче се появиха предупреждения, че има схема за източване на градската хазна и се прави опит общината да бъде притисната да плати голяма сума на инвеститора. 

На Гергьовден премиерът Бойко Борисов лично се срещна с протестиращите и обеща, че паркът няма да бъде застроен. Според източници на TrafficNews преди дни при Главния прокурор е внесен сигнал по казуса. 

По информация на агенция Блиц, Ралев е разработван от месеци. Според изданието, има данни за съмнения за икономически нередности, които са попаднали под обсега на разследващите. Все още няма яснота дали става въпрос за проекти или за общински средства.

До настоящия момент Ралев не се е забърквал в скандали. Ползва се с добро име в града.

 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Ральо Ралев