Следователи разследват трагедията с токовия удар

Заповедта е на градския прокурор на София

Следователи разследват трагедията с токовия удар | StandartNews.com

Със заповед на градския прокурор на София е сформиран екип от следователи, които да разследват причината за смъртта на непълнолетно лице след токов удар от шахта на 14 февруари на столичния булевард „Академик Иван Гешов“.

Към настоящия момент се извършват разпити на множество свидетели, сред които и представители на институциите, имащи отношение към инцидента. Това съобщиха от прокуратурата.

Установена и иззета е камера за видеонаблюдение, монтирана в района на местопроизшествието и обхващаща мястото на инцидента. Записите се преглеждат.На местопроизшествието е извършен допълнителен оглед, в който са участвали и лица с експертни познания в областта на електрозахранването и електроразпределението.Към материалите по делото е приобщен голям обем от документация, в това число свързването на намиращите се в района търговски обекти към електропреносната мрежа.

В хода на разследването е установено, че от наличните в района пет преместваеми обекта, тип „павилион“, три са имали договорни отношения с Община „Триадица“ и два – с УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.Огледът на местопроизшествието сочи, че откритият усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност, е захранвал павилион, ползван от търговско дружество с адресна регистрация във Варна.

Още по темата: Експерт: Защо по капака на шахтата тече ток?

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай