Неделя,

Следователи разследват трагедията с токовия удар

От: Пламен Вълков -
Следователи разследват трагедията с токовия удар
A
A
A

Със заповед на градския прокурор на София е сформиран екип от следователи, които да разследват причината за смъртта на непълнолетно лице след токов удар от шахта на 14 февруари на столичния булевард „Академик Иван Гешов“.

Към настоящия момент се извършват разпити на множество свидетели, сред които и представители на институциите, имащи отношение към инцидента. Това съобщиха от прокуратурата.

Установена и иззета е камера за видеонаблюдение, монтирана в района на местопроизшествието и обхващаща мястото на инцидента. Записите се преглеждат.На местопроизшествието е извършен допълнителен оглед, в който са участвали и лица с експертни познания в областта на електрозахранването и електроразпределението.Към материалите по делото е приобщен голям обем от документация, в това число свързването на намиращите се в района търговски обекти към електропреносната мрежа.

В хода на разследването е установено, че от наличните в района пет преместваеми обекта, тип „павилион“, три са имали договорни отношения с Община „Триадица“ и два – с УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.Огледът на местопроизшествието сочи, че откритият усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност, е захранвал павилион, ползван от търговско дружество с адресна регистрация във Варна.

Още по темата: Експерт: Защо по капака на шахтата тече ток?

 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички