След 11 години. Връщат скандален убиец с доживотна у нас!

Ще бъде предаден на българските власти

След 11 години. Връщат скандален убиец с доживотна у нас! | StandartNews.com

Очаквана от известно време новина, която трябваше да стане факт.

Узбекистан ни връща утре Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор за двойното убийство пред дискотека "Соло". Това се случва точно година след като Тодоров беше задължан на летището в Ташкент при опит да отпътува за Истанбул, съобщава БНТ.

Тодоров получи доживотната си присъда от ВКС на 4 декември 2013 година. Тя е за двойното убийство на 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, който издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в линейката на път за болница.

Тежко ранен е приятелят им Кирил Димитров. Самото убийство стана на 18 април 2009 година на ъгъла на ул. "Позитано" и бул. "Витоша", на метри от Съдебната палата в София.

На първа инстанция в Софийския градски съд съдия Румяна Ченалова оправда подсъдимия Тодоров и го освободи от ареста. Последният ден, в който Илиян Тодоров е видян публично у нас, е 23 декември 2011 година и от тогава е в неизвестност.

Делото срещу него, обаче продължава и тричленен състав от съдии на Софийския апелативен съд, а след това и на Върховния касационен съд, за разлика от съдия Ченалова, намират достатъчно доказателства и осъждат Тодоров на доживотен затвор.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай