Шах. Подслушвани са политици преди изборите?

От "Демократична България" заявиха, че имат данни

Шах. Подслушвани са политици преди изборите? | StandartNews.com

На старта на новата предизборна кампания от "Демократична България" заявиха, че имат данни за незаконно подслушване на политици - по време на предишната кампания за вота на 4-ти април., съобщи НОВА.

Според тях - 32 политически фигури, сред които и водачи на листи са били подслушвани и следени от три звена на служби у нас. Като атаката е била само към партии, които критикуват предишното управление. 

Заради това и от "Демократична България" призоваха служебната власт да започне спешна проверка за това - дали у нас се подслушват политици. 

Опозиционни политици на ГЕРБ в това число дейци и водачи на парламентарни листи са били подслушвани от вече бившите управляващи около парламентарните избори на 4 април, заяви съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

По негови думи незаконното подслушване е извършено от дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР и отделите за контратероризъм на ДАНС и ГДБОП.

"Това се е случвало в началото на изборите и непосредствено преди изборите. Явно тогава им е трябвала информация какви действия ще се предприемат от партиите". твърди съпредседателят на "Демократична България".

По негова информация материалите от подслушвателните устройства са дешифрирани на хартия и миналата седмица е започнало тяхното заличаване.

"Даваме гласност на тази информация, защото разбираме, че върви процес по заличаване на следи и унищожаване на материали от тези СРС-та, така че разчитаме на служебното правителство да предприеме бързи мерки и да предотврати унищожаването, за да може да се потърси отговорност", казва също Атанасов.

Огнян Стоичков, който е член на Националното бюро за СРС, твърди, че казусът със свидетелствата на Атанасов ще бъде разгледан при следващото заседание на колективния орган

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай