СДВР: Нападателите над Метин не са скинари

СДВР: Нападателите над Метин не са скинари | StandartNews.com

София. "Наситили сме периметъра от Централна гара до джамията "Баня баши" с жандармерия и полиция. Районът на "Пиротска" не е опасен", заяви на извънреден брифинг директорът на СДВР Ивайло Спиридонов, предаде БГНЕС.

Спиридонов каза, че не знае за информацията, която главният секретар на МВР съобщи тази сутрин, че задържаните за снощния инцидент са последователи на "скинхедс". "Няма оперативни данни, че двамата нападатели са последователи на "скинхедс". Но това, че лицата изглеждат по този начин, не значи, че те действително са привърженици на това движение", уточни Спиридонов. "Към момента има оперативната информация, че лицата не са свързани с това движение. Те не са криминално проявени", заяви той. Едно от лицата е съпричастно към най-сериозните удари, които са нанесени на нападнатия мъж на улица "Пиротскта" - Георги Димитров (Метин).

Георги Димитров (Метин) се намира в шоковата зала на Военномедицинска академия, лекарите се борят за живота му. Младият мъж бе пребит в централната част на София в събота, към 20.12 часа.

Това е поредно нападение с ксенофобски мотиви в София в последните седмици в рамките на вълната от насилие срещу емигранти и бежанци

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай