Съдът решава за ЛиЛана, тя говори от килията

Певицата и съдружникът й са обвинени в източване на евросредства

Съдът решава за ЛиЛана, тя говори от килията | StandartNews.com
  • Певицата и съдружникът й са обвинени в източване на евросредства

Съдът решава дали да остави в ареста певицата ЛиЛана. Лиляна Деянова и  съдружникът й в IT компанията "НоваНор" - Мартин Димитров, са обвинени в източване на евросредства.

ВИЖ ОЩЕ: Ето какво искал да направи Васил Божков с ЛиЛана

Братът на ЛиЛана - Александър Деянов - Скилър, е на свобода срещу гаранция от 100 хиляди лева. От прокуратурата са изменили обвинението на певицата  в по-тежко, но на този етап не е ясно какво е то.

ВИЖ ОЩЕ: ЛиЛана в ареста, брат й-на свобода срещу 100 бона

При обски на офиси на фирми, свързани с ЛиЛана и Димитров, беше иззет куфар с техника. Експертиза ще доказва дали тя е била за подслушване. Днешното съдебно решение ще бъде окончателно.

Междувременно вчера ЛиЛана проговори от килията. В запис, направен в предварителния арест на софийския затвор, ЛиЛана твърди, че атаката срещу нея идвала заради "дързостта да се изправи срещу корупцията в тол системата и в Пътна полиция". По думите й, тя и съдружникът й - Мартин Димитров, се завърнали в България, за да създадат продукти, които да направят света по-добър.

ЛиЛана напомня, че през 2018 г. са били наградени от президента Радев заради приноса им в създаването на приложение за подаване на сигнали за нередности. В изявлението на певицата се казва още, че със съдружника си са пуснали сигнал до прокуратурата за кражби на пари от винетки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай