Самоубил ли се е крупният фермер Тодоранов?

Това е водещата версия за

Самоубил ли се е крупният фермер Тодоранов? | StandartNews.com

Самоубийство е водещата версия на полицията по разследването на смъртта на бизнесмена Румен Тодоранов, председател на Регионалния фермерски съюз – Павликени и член на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Той бе открит вчера мъртъв с огнестрелна рана от пистолет в бащината му къща в търновското село Поликраище. До тялото му бе намерено и неговото законно оръжие. Криминалистите не отхвърлят обаче и версията убийство.

ВИЖ ОЩЕ: Румен Тодоранов прострелян в дома си

Сутринта Румен Тодоранов е отишъл на работа. Хората в селото разказват, че той се държал нормално - нищо не предвещавало трагедията. Има обаче данни, че работил с много кредити, тъй като развивал крупна земеделска дейност. Въпреки това няма данни земеделският производител да е имал финансови проблеми.

Румен Тодоранов е един от най-големите бизнесмени в бранша. Той стопанисва 11 500 дка, засети основно с пшеница, ечемик, рапица, слънчоглед и царевица. Земята, която обработва, е основно в Горнооряховска и Търновска област – в селата Хотница, Русаля, Момин сбор, в Поликраище, Крушето, Първомайци и Янтра.

Тодоранов развива и биологично производство – ябълки и сини сливи на площ от 72 дка. Съселяните му от с. Поликраище го познават като сърцат дарител, подкрепил не е едно и две мероприятия, пише "Борба".

Румен Тодоранов е семеен, баща на три дъщери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай